Copyright © Alle rechten voorbehouden. |  Ontwerp / bouw  P. van Althuis |  Gebruiksvoorwaarden |  Privacybeleid

TOANIELFERIENING “IT MOAT KINNE”

BROEKSTERWÂLD / DE FALOM

April 2019


Wat weer een toneelseizoen, wat een succes. Moe maar voldaan en met veel trots hebben we het toneelseizoen 2018/ 2019 afgesloten. 9 keer een uitverkochte zaal bij de uitvoeringen van de Gouden Swipe! Wat fantastisch dat het harde werken en vele repeteren zo wordt beloont. Met veel trots willen we jullie dan ook heel erg bedanken voor de komst naar een of meer van de voorstellingen van de Gouden Swipe. Graag zien we jullie in maart van 2020 weer bij een van de voorstellingen van……….


Maart 2019


Met enorm veel trots kunnen we mededelen dat we nog 1 EXTRA voorstelling van De Gouden Swipe voor jullie kunnen en mogen spelen. Deze extra en echt laatste voorstelling zal worden gehouden op donderdag 21 maart ook in de Pipegael te Broeksterwâld. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Bestel HIER je kaarten voor deze allerlaatste kans om bij De Gouden Swipe aanwezig te zijn!!


Maart 2019


Inmiddels 3 voorstellingen achter de rug, en alle 8 geplande voorstellingen inmiddels uitverkocht. Heel misschien kunnen we nog wat regelen om toch nog 1 extra voorstelling te realiseren. Hou onze website en Facebook in de gaten voor deze laatste ontwikkelingen en de eventuele laatste kans om nog bij de Gouden Swipe aanwezig te zijn.


Maart 2019


En toen was het 1 maart 2019, de première van De Gouden Swipe in een stijf uitverkochte Pipegael te Broeksterwâld. Onder het toezien van de uitgenodigde pers en 210 bezoekers was het dan eindelijk zover en ging de Gouden Swipe in première. Na de opening en het verwelkomen van Piet van Althuis ging het zaallicht uit en de toneel spots aan, het genieten kon beginnen. Na vele maanden van voorbereiding, en repeteren nu dan voor al bijna 8 uitverkochte voorstellingen (alleen van 23 maart nog enkele kaarten) proberen het publiek mee te slepen in het verhaal van de Gouden Swipe, naar het boek van Abe Brouwer. En wat zijn we trots dat het stuk bij ons publiek zo goed wordt ontvangen. Veel lof voor het neerzetten van de rollen, het prachtige decor, licht en geluid, kortom voor de hele productie, een prachtige beloning voor het harde werken en de maanden van voorbereiding. Dit geeft veel vertrouwen voor de komende 7 voorstellingen waar wij enorm veel zin in hebben, Jij ook? Wees er dan snel bij voor de laatste kaarten van 23 maart.


Februari 2019


It Moat Kinne beleeft een prima generale repetitie op zaterdag 23 februari. Altijd erg spannend is deze generale repetitie, want voor het eerst voor eigen publiek, hoe zal het stuk vallen, is het te snappen, vallen de scènes goed in elkaar enz. Het was dan ook weer een fijn gevoel om te horen dat we aan de verwachtingen hebben voldaan en dat de Gouden Swipe goed is ontvangen. Natuurlijk waren er ook nog een paar puntjes van kritiek, waar we nog wat mee kunnen. Dus de komende week tijdens de laatste repetitie de puntjes op de i en op naar de première van De Gouden Swipe op 1 maart!


Februari 2019


Door de vele aanvraag van kaarten en mede door dat het extra weekend van 15 en 16 maart ook nagenoeg is uitverkocht, is er besloten om nog een extra weekend van de Gouden Swipe in te plannen. Dit extra en echt laatste weekend staat gepland voor 22 en 23 maart 2019. Dus wees er snel bij en bestel je kaarten voor dit extra weekend HIER.


Februari 2019


Het gaat snel met de kaarten van De Gouden Swipe. Inmiddels is ook 15 maart uitverkocht, op dit moment dus alleen nog kaarten van zaterdag 16 februari. Nog geen kaarten? Wees er snel bij en koop je kaarten voor 16 maart.


Februari 2019


Op zaterdag 2 februari was het een erg drukke en lange dag voor It Moat Kinne. Op deze zaterdag was er een extra oefendag ingeplant. In de ochtend nog volop oefenen en na een gezamenlijke lunch was er de middag een complete doorloop van het stuk De Gouden Swipe. Een mooie graadmeter van waar we staan en wat nog beter of aangepast moet worden. Een zeer intensieve maar waardevolle dag die onder het genot van een hapje en drankje werd afgesloten.


Januari 2019


Kaarten De Gouden Swipe vliegen de deur uit. Op dit moment zijn 2, 8 en 9 maart uitverkocht en zijn er nog enkele kaarten voor vrijdag 1 maart. Daarom is er besloten een EXTRA weekend te gaan spelen op 15 en 16 maart 2019. Kaarten voor dit weekend nu online in de verkoop, klik HIER om uw kaarten veilig en online te kopen!


Januari 2019


En we zijn weer los met de repetities en andere voorbereidingen. Ook de kaartverkoop gaat nu snel. Op dit moment zijn 2 en 9 maart uitverkocht, nog geen kaarten? Wees er snel bij en bestel uw kaarten HIER veilig en online, of koop je kaarten op iedere dinsdag of donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in het dorpshuis in Broeksterwâld. Kaarten reserveren is helaas niet mogelijk.


December 2018


It Moat Kinne wenst jullie allen hele fijne feestdagen en een heel goed en gezond 2019. Graag zien we jullie in maart bij een van de voorstellingen van De Gouden Swipe. De voorstellingen zijn 1, 2, 8 en 9 maart 2019.


December 2018


Even een kleine brake en genieten van de feestdagen. In januari gaan we weer volop aan de slag met de voorbereidingen van De Goude Swipe!


December 2018


Ook de goedheilig man prijst De Gouden Swipe aan, door tijdens zijn bezoek aan Broeksterwâld met de poster op de foto te gaan. Een mooi moment voor een Like en Deel actie op onze Facebook pagina.


November 2018


De Gouden Swipe mooi op schema. Iedere maandag en donderdagavond wordt er druk gerepeteerd in het dorpshuis en komen de eerste kippenvel momenten soms al boven drijven. Maar ook daarnaast wordt er ontzettend hard gewerkt, zo zijn de decor bouwers inmiddels ook los. Maar ook techniek, kleding, PR enz. zijn druk in de weer. Een drukte van belang, maar ook erg gezellig en mooi om aan mee te werken. Wij hebben er al enorm veel zin in, jij ook? Bestel je kaarten HIER online of haal de kaarten iedere dinsdag of donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur in het dorpshuis de Pipegael.


November 2018


Nog geen kaarten online gekocht? Of liever toch kaarten in het dorpshuis kopen? Ook dit kan, op de dinsdag en donderdagavond. U kunt geen kaarten reserveren, maar alleen afhalen op iedere dinsdag en donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur in het dorpshuis De Pipegael, Ds. Feitsmawei 1 in Broeksterwâld. Toch liever direct uw e-tickets in huis? Bestel HIER heel eenvoudig en veilig online uw tickets voor De Gouden Swipe.


Oktober 2018


Vanaf zaterdag 13 oktober kaarten De Gouden Swipe verkrijgbaar via deze website, aanvang 9.00 uur. Direct naar kaarverkoop? Klik HIER om uw kaarten veilig online te bestellen.


Oktober 2018


De Gouden Swipe: Douwe Wallinga wint in de jaren dertig de meest felbegeerde Friese paardenrenprijs, de Gouden Swipe. Als hij met zijn vriend Wilco thuis de overwinning viert, komt zijn zoon Ate de overwinningsroes verstoren met de beschuldiging dat Wilco in ruil voor een lening seks met Ates moeder gehad heeft. Douwe is woest en er onstaat een hevige ruzie. Na deze ruzie trekt Ate bij zijn oom Ids in. Lange tijd praten vader en zoon niet met elkaar, totdat….


Oktober 2018


Start kaartverkoop voor De Gouden Swipe vanaf half oktober via deze website.


September 2018


Na een zeer mooie zomerperiode, komt het winterseizoen er weer aan en natuurlijk weer tijd voor een nieuw toneel seizoen. De karcommissie is samen met regisseur en bestuur weer druk geweest met de voorbereidingen en natuurlijk met het maken van een keus van het nieuw te spelen stuk voor seizoen 2018 / 2019. En unaniem is er uiteindelijk gekozen voor het prachtige stuk DE GOUDEN SWIPE naar het boek van Abe Brouwer. Start kaartverkoop vanaf ongeveer half oktober 2018. Voor meer info omtrent de kaartverkoop of nieuws, kijk op onze Facebook pagina of op deze website.


Augustus 2018


Op 28 augustus ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van ons (oud lid) Floris Bakker. Floris is jaren lid geweest van onze vereniging, waar hij een aantal keren ook een leuke rol mocht neerzetten. Maar Floris was vooral jarenlang een vaste kracht voor de decor bouwploeg. Tijdens de laatste ledenvergadering had Floris zijn lidmaatschap beëindigd, om het wat rustiger aan te doen. Helaas werd hij vrij snel daarna ernstig ziek, maar ging de strijd met zijn ziekte dapper aan. Echter voor Floris geen eerlijke strijd aangezien de ziekte deze keer te sterk was om te overwinnen. We zullen Floris blijven herinneren als een markant, vrolijk en hard werkende man die voor onze vereniging altijd klaar stond.


Maart 2018


Als toneelvereniging It Moat Kinne willen we je weer heel erg bedanken voor je belangstelling voor Bloedbân 2018. Ondanks de verdrietige periode die er ook dit seizoen was, kunnen we terugzien op een warm en waardevol seizoen. Het aan Aant Wiebe opgedragen Bloedbân viel goed in de smaak. Er is met veel passie, kracht en plezier gespeeld en dat deden we ook dit jaar weer heel graag! Nogmaals bedankt en graag tot volgend jaar met ……..


Februari 2018


Vanwege het succes van Bloedbân 2 extra voorstellingen op 9 en 10 maart. Voor kaarten klik hier!


Februari 2018


Afgelopen vrijdag 9 februari was het dan zo ver, de première van Bloedbân in een uitverkochte Pipegael in Broeksterwâld. Altijd weer een erg spannend moment, hoe zal het worden ontvangen door pers en publiek. De reacties waren van zowel pers als publiek overweldigend, wat ons natuurlijk erg goed doet. Het enige wat we van ons publiek meekregen was dat ze de hoop hadden op toch een happy end van deze aangrijpende, maar ook humoristische productie, die onder leiding staat van Atsje Lettinga en Evert Rijpma. Ook zaterdag 10 februari, weer een uitverkochte voorstelling, vervolgens nog 16 en 17 februari. Wil je de voorstelling ook nog zien? Wees er dan snel bij, er zijn nog enkele kaarten voor de laatste 2 voorstellingen.


Februari 2018


Afgelopen 1 februari is ons lid Aant Wiebe Rozema na een zeer moedig gedragen ziekte op 50 jarige leeftijd overleden. Aant Wiebe was vanaf 1997 lid van onze vereniging en heeft in deze ruim 20 jaar enorm veel voor de vereniging betekend. Als u door deze website bladert, dan zult u hem vaak tegenkomen, foto’s van o.a. de vele prachtige rollen die hij met heel veel passie en energie heeft gespeeld. Zo denken we o.a. aan Eye Wykstra, Ronja it Rôversfamke, De Blues Brothers, One Flew Over The Cuckoo’s Nest, KooiBoys en voor het laatst in 2016 in The Griene Mile. Naast de vele rollen heeft Aant Wiebe ook vele uren als decorbouwer geholpen, wat zijn ogen zagen dat maakten zijn handen. We zullen als vereniging Aant Wiebe dan ook nooit vergeten, we zullen zijn passie, kracht, energie en betrokkenheid, die hij vooral op onze jongere leden heeft overgebracht, koesteren. In de laatste dagen van zijn leven sprak Aant Wiebe de woorden the show must go on! Met deze woorden gaan we dan ook verder en gaan we voor een aantal mooie voorstellingen van Bloedbân. We willen de voorstellingen dit jaar dan ook opdragen aan Aant Wiebe. BEDANKT dat we je hebben mogen leren kennen en dat je onderdeel mocht uitmaken van onze vereniging!


Januari 2018


Bloedbân krijgt steeds meer vorm! Gasten tijdens een oefenavond erg enthousiast over Bloedbân, tranen trekker maar ook de nodige humor komt voorbij in het zeer aangrijpende Bloedbân van It Moat Kinne. Nog geen kaarten? Wees er snel bij, bestel uw kaarten makkelijk en veilig HIER online.


Januari 2018


It Moat kinne wenst u een heel gelukkig en gezond 2018 toe. We hopen u ook dit jaar weer te mogen begroeten bij een van onze voorstellingen. De voorstellingen van Bloedbân zijn in ieder geval op 9, 10, 16 en 17 februari 2108.


December 2017


Kaartverkoop Bloedbân nu in de verkoop. Klik HIER voor de online kaartverkoop!


November 2017


Check check double check! It Moat Kinne druk in de voorbereidingen voor Bloedbân. Poster in de maak, decor bouwers aan de slag, licht en geluid plannen maken, kleding passen, Schmink plan doorspreken, bestuursvergaderingen en vergaderingen enz. Check check double check!


November 2017


De kaartverkoop van de musical Bloedbân start op vrijdag 1 december 2017 om 12.00 uur via deze website.


Oktober 2017


De musical Bloedbân zal worden uitgevoerd op 9, 10, 16 en 17 februari 2018. Uiteraard weer op onze vertrouwde stek dorpshuis de “Pipegael” te Broeksterwâld.


September 2017


It Moat Kinne komt in februari 2018 met de musical Bloedbân, Gebaseerd op Blood Brothers van Willy Russell. Het verhaal gaat over 2 broers die als tweeling geboren zijn, maar niet met elkaar opgroeien. één blijft bij zijn eigen moeder, maar de andere wordt afgestaan aan een zeer rijke familie waar de zwangere vrouw als huishoudster werkt. Heeft dit afstaan grote gevolgen?


De musical is al eens als openluchtspel gespeeld, maar nu dus door It Moat Kinne binnen. Een hele uitdaging met zeer verrassende elementen!


Blijf op de hoogte via deze site, facebook en twitter!


Maart 2017


Beste bezoeker het seizoen 2016 / 2017 zit er weer op. Wij houden een kleine pauze en gaan ons dan weer voorbereiden op 2018. Bedankt voor uw belangstelling, en graag tot volgend jaar met….


Februari 2017


Vanwege de snelle kaartverkoop en het feit dat we al bijna zijn uitverkocht, is er besloten om een extra weekend in te plannen. Vanaf nu zijn de kaarten van dit extra weekend 24 en 25 maart in de verkoop via deze site. Bestel je kaarten hier online!


Februari 2017


Naast de al eerder uitverkochte 11 maart, is nu ook 17 en 18 maart uitverkocht. Nog geen kaarten? Wees er snel bij, er zijn nog kaarten beschikbaar voor 10 maart.


Februari 2017


Waar gaat Lûnatik eigenlijk over?

Vele van u zullen de serie wel kennen waarop Lûnatik gebaseerd is, Loenatik was een nederlandse komische televisieserie over de bewoners, verpleegster en directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael. Loenatik werd van 1995 tot en met 2001 opgenomen op landgoed Elswout en werd uitgezonden door de VPRO. Er werden in totaal 27 afleveringen gemaakt. De serie won onder andere twee keer De Kleine Kinderkastprijs. Hoewel de serie voor de jeugd was bedoeld, keken er ook veel volwassenen naar. In 2002 werd ter afsluiting een film uitgebracht, Loenatik, de moevie. Deze film heeft een Gouden Film gewonnen en werd genomineerd voor het Gouden kalf. In 2014 kwam het vervolg uit met als titel Loenatik, te gek!


En dan nu dus de fryske variant, Lûnatik! De verhaallijn is van het Friese toneelscript Lamelos waarin dezelfde karakters als in Loenatik de boel op stelten zetten. Een extraatje wat regisseur Sander Kalsbeek toevoegde aan het verhaal is de cameraploeg van het Omrop Fryslân programma FryslanDOK die een documentaire maakt over de inrichting, die wij Sinnestriel gedoopt hebben. Per ongeluk filmen ze net in de periode dat directeur Onno zijn geheime plannetje uit wil voeren, waar niemand beter van zal worden behalve Onno zelf. Natuurlijk is dit nieuws al snel bekend bij de bewoners en die bedenken een te gek plan.

Zou het werken? Bestel snel kaarten want de verkoop gaat als een….gek!


Februari 2017


De kaartverkoop Lûnatik loopt als een trein, inmiddels is de eerste avond (11 maart) uitverkocht! Nog geen kaarten? Wees er snel bij.


Januari 2017


Kaartverkoop Lûnatik van start. Bestel gemakkelijk en veilig online je kaarten voor Lûnatik bestel ze HIER! Lûnatik te gek!


December 2016


De kaartverkoop voor de voorstellingen van Lûnatik gaat 7 januari 2017 van start. Kaarten zijn online te verkrijgen via deze website. Daarnaast zal er vanaf 8 januari ook een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar zijn in dorpshuis de Pipegael. Nadere info over deze kaartverkoop volgt via deze website, facebook en Twitter van “It Moat Kinne”.


December 2016


Toneelvereniging “It Moat Kinne” wenst jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2017 toe. We hopen je weer te moegen begroeten bij één van onze voorstellingen in maart 2017!


November 2016


Toneelvereniging It Moat Kinne was wel weer eens toe aan een humoristisch stuk, hoorden we van dorpsgenoten en bezoekers van onze toneelstukken. Na een aantal succesvolle dramastukken hadden ook wij daar wel weer eens zin in! Daarom brengen we het komende toneelseizoen, onder leiding van regisseur Sander Kalsbeek, het stuk: Lûnatik! De friese bewerking van de VPRO-serie Loenatik, die van 1995 tot 2001 te zien was op televisie. Later zijn er ook nog twee Loenatik films uitgebracht.


Lûnatik speelt zich af in een psychiatrische instelling  waar de bewoners, verpleging en de directeur u op een humoristische manier meenemen in hun vreemde avonturen in het tehuis. Het zijn maar vreemde vogels daar, ze zijn eigenlijk allemaal…. Te gek!


Speeldata: 10,11, 17 en 18 Maart 2017. Dorpshuis De Pipegael, Broeksterwâld.


Volg ons ook op Facebook en Twitter voor alle informatie, foto’s en leuke acties.


Augustus 2016


De toneelvereniging is inmiddels al weer druk in actie voor het komende seizoen. Inmiddels is er een nieuwe regisseur bij de vereniging geïntroduceerd. Na 2 mooie jaren heeft Regina Visser besloten om weer een nieuw avontuur te gaan zoeken. Na een zoektocht heeft “It Moat Kinne” weer een geweldige regisseur binnen weten te halen,namelijk theater docent Sander Kalsbeek. Naast theaterdocent is Sander ook regisseur, acteur en educatief theatermaker. Zo is Sander is o.a. regisseur van een voorstelling die momenteel speelt in de theaters van Nederland en België, The ADELE Project. Dit is een Adele Tribute aan een van de grootste popsterren aller tijden. Ook speelde Sander in de hitserie van Net 5 De ein fan’e wrald In deze Friese film gemaakt door Mirjam de With speelde Sander de rol van Sjoerd. Voor theater Smoar heeft Sander als regisseur twee verschillende educatieve voorstellingen ontwikkeld. Samen met Noortje Vos en Anne Zijlstra heeft Sander onderzoek gedaan naar alcohol gebruik en de gevolgen daarvan. Dus kortom hebben we volgens ons een prima keuze gemaakt met Sander als regisseur van 2016/2017.


April 2016


Ja en toen was het bijna zo ver, op naar de Harmonie in Leeuwarden. Nog een keer The Griene Mile voor jawel een UITVERKOCHTE Harmonie. Geweldig nog een keer knallen voor bijna 1000 man publiek, wij hebben er zin in en zijn er klaar voor. Graag tot zaterdag 9 april in de Harmonie Leeuwarden. Let op! De voorstelling begint om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.


Maart 2016


Inmiddels alweer een aantal weken verder, hoe gaat het nu met The Griene Mile? Nou wij zijn nog net zo enthousiast als tijdens de uitvoeringen. En hoe zit het met jou? Heb je al kaarten voor de Harmonie waar we op 9 april nog een keer willen knallen met The Griene Mile. Wees er snel bij, want het gaat snel met de kaarten.


Februari 2016


Zoals al eerder geschreven overtreft The Griene Mile al onze verwachtingen en is er nog zoveel aanvraag naar kaarten dat It Moat Kinne heeft besloten om er nog een grote klapper aan vast te plakken. The Griene Mile zal namelijk nog een keer worden gespeeld. Op zaterdag 9 April zullen we nog een keer onze uiterste best doen om u een onvergetelijke voorstelling te geven. Deze keer niet in het dorpshuis van Broeksterwâld, maar in de grote Aegon zaal van de Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Wij gaan ervoor, we hopen van u ook zodat we ook hier nog een keer voor een volle Stadsschouwburg mogen spelen. Kaarten voor 9 april zijn inmiddels in de verkoop, U kunt uw tickets hier online bestellen.


Februari 2016


De kop is er af! Afgelopen weekend 5 en 6 februari was het dan eindelijk zover, de première voorstelling van The Griene Mile. Altijd een erg spannend moment, want zal het in de smaak vallen bij het publiek? Nou dit deed het zeker, naar onze mening kan gerust gesteld worden dat ook onze eigen verwachtingen zijn overtroffen. Het publiek was echt laaiend enthousiast en daar doen we het natuurlijk voor. Maar voor ons zelf geeft dit natuurlijk weer een enorme boost om ook de komende voorstellingen weer enorm ons best te doen, zodat ook dan ons publiek weer vermaakt zal worden. Volgens veel van onze bezoekers is het een stuk waar alles in zit, zo is het natuurlijk een prachtig verhaal met veel spanning, humor maar ook zeer emotionele scènes.  


Februari 2016


Vandaag 5 februari is het dan eindelijk zover, na maanden van oefenen, decor bouwen, kaarten verkopen, attributen verzamelen, licht en geluid, schmink schema maken, enz, enz. En wat geweldig, nog voor aanvang van de eerste voorstelling zij we helemaal uitverkocht. Alle 8 voorstellingen voor een volle bak, geweldig! WIJ hebben er zin in en we hopen van u ook. Graag tot ziens op een van de voorstellingen van The Griene Mile.


Januari 2016


The Griene Mile op voorhand al groot succes. Nog een paar weken voor de première zijn inclusief ons extra geplande weekend alle kaarten uitverkocht. Maar vanwege de grote belangstelling, en omdat we u niet willen teleurstellen is er besloten om NOG een extra weekend te spelen. Dus nog geen kaarten? Wees er snel bij en bestel HIER uw kaarten voor het 2e extra weekend 26 en 27 februari 2016.


Januari 2016


Wegens het enorme succes van de kaartverkoop heeft “It Moat Kinne” een extra weekend van The Griene Mile in de verkoop gedaan. De 2 extra voorstellingen zullen worden gespeeld op 19 en 20 februari 2016. Kaartverkoop voor extra weekend reeds van start gegaan. Klik HIER voor de online kaartverkoop!  


Januari 2016


Eerst natuurlijk de allerbeste wensen voor 2016! Het jaar waarin It Moat Kinne The Griene Mile op de planken brengt.

Enthousiast zijn we het nieuwe jaar binnengestapt want in de kerstvakantie is flink aan het decor gewerkt. Repeteren in dat decor maakt ons, zo mogelijk, nog enthousiaster over dit stuk. De bouwploeg heeft onze verwachtingen overtroffen, het ziet er prachtig uit, tot in de detail! Een voorbeeld.. de binnenmuren van Blok H moesten van steen lijken. Behang met steenmotief zou dan logisch zijn maar nee... de binnenmuren ZIJN van steen. Uren steenstrip plakken maar dan heb je ook echte muren!

Benieuwd naar dit prachtige decor? Hou Facebook en Twitter in de gaten voor sneak previews van het decor en bestel kaarten voor de voorstelling voor het totale plaatje.

Op deze site is alleen vrijdag 12 februari nog niet uitverkocht. In dorpshuis de Pipegael zijn nog kaarten te koop voor 5 en 12 februari. Wees er snel bij!


December 2015


Vanaf 14 december zijn de kaarten voor The Griene Mile online te bestellen via deze website Klik HIER voor de online bestel procedure.


November 2015


We zijn alweer een tijdje onderweg met onze Griene Mile. Naast de twee oefenavonden in de Pipegael, is de bouwploeg er ook al elke zaterdag te vinden. Zodra het decor vorm begint te krijgen, gaat het verhaal voor ons ook steeds meer leven. Wat ook leeft, is ons decorstuk in de vorm van muis Mr. Jingles! Hij wil nog wel eens bijten maar hij oefent al goed mee. We moeten er bijna om loten bij wie mr. Jingles mag logeren. Regisseur Regina is nu aan de beurt! Stukje voor stukje komt The Griene Mile dichterbij. Volgende maand starten we met de kaartverkoop op deze site en bij dorpshuis de Pipegeal. We houden u op de hoogte! Volg ons ook op Facebook en twitter.


Oktober 2015


Omrop Fryslan met het programma Hea! op bezoek bij “It Moat Kinne” dit vanwege een erg leuke maai actie...


September 2015


Op iedere maandag en donderdag avond is het weer volop actie in het dorpshuis van Broeksterwâld, en dan met name in de toneel beun waar “It Moat Kinne” volop in oefening is voor The Griene Mile!


Augustus 2015


We zijn weer begonnen aan een nieuw toneelseizoen!

Vorige week presenteerde regisseur Regina Visser het nieuwe stuk, wat afgelopen zomer uitgezocht is door de Karkommisje. De groep reageerde enthousiast, het is een prachtig stuk vol drama, humor, emotie, passie en magie!


In februari spelen we namelijk; The Griene Mile!


Natuurlijk naar het boek The Green Mile van Stephen King, wat in 1999 op film verscheen met in de hoofdrol Tom Hanks.

Via deze pagina en op facebook en twitter houden we u op de hoogte met foto’s, weetjes en de vorderingen natuurlijk. Blijf ons volgen!!


April 2015


Nu het winterseizoen weer ten einde is, gaan we als vereniging eerst ook genieten van de zomerperiode. We zullen u in september via deze site en Facebook op de hoogte brengen van het laatste nieuws van “It Moat Kinne”. Ook hopen we dan te kunnen meedelen wat het nieuwe stuk van 2016 gaat worden. We wensen u allemaal een goede vakantieperiode en zien u graag terug bij een van onze volgende voorstellingen!


Maart 2015


In een uitverkochte Pipegael was er afgelopen zaterdag alweer de laatste voorstelling van Andorra. Als vereniging mogen we wederom trots zijn over wat er de afgelopen weken weer op de planken is gebracht. Het was erg hard werken de afgelopen winter, maar we hebben het met heel veel plezier gedaan. U als ons publiek heel erg bedankt voor uw support en we hopen natuurlijk dat u volgend jaar weer van de partij zal zijn bij....  


Maart 2015


De kop is er af, Andorra ging gister 20 maart in première in de Pipegael te Broeksterwâld. De reacties waren erg positief in het meeslepende en indrukwekkende verhaal. Nog geen kaarten? Bestel uw kaarten gemakkelijk en eenvoudig HIER online.


Februari 2015


De laatste weken voor de premiere van Andorra, alle radars draaien op volle sterkte. De kaartverkoop loopt, het decor krijgt elke week meer vorm. Licht en geluid erbij. De kleding is doorgepast, de reclameborden zijn neergezet .. en grotendeels weer weggehaald, de lijm en de regen bleken geen vrienden!... En natuurlijk repeteren we volop. Alles moet straks vloeiend in elkaar overlopen. Een mooi doel om samen naar toe te werken, we hebben er zin in! Hebt u nog geen kaarten? Hier zijn ze te bestellen!


Februari 2015


Vandaag 14 februari is de kaartverkoop voor het stuk Andorra van start gegaan. De start is goed en het begint lekker te lopen, mocht je er ook bij willen zijn op een van de 4 voorstellingen? Wacht dan niet te lang en bestel je kaarten HIER online.


Februari 2015


Nog een kleine week voor de start kaartverkoop. Dit jaar zijn de uitvoeringen van “It Moat Kinne” met Andorra op 20, 21, 27 en 28 maart 2015. Kaartverkoop uitsluitend via deze website. Kaarten kosten 14,50 euro incl. service kosten en verplichte bankkosten, er komen bij de betaling geen verdere kosten meer bij.

   

Januari 2015


Vanaf 14 februari start via deze site de online kaartverkoop voor Andorra. Houd ook onze facebookpagina en twitter in de gaten voor het laatste nieuws en leuke acties!!


December 2014


Voorjaar 2014, Broek-Loose ligt achter ons en we gaan op zoek naar een regisseur én een toneelstuk voor het seizoen 2015. Het stuk wat we kiezen is Andorra van Max Frisch. Romke van der Meulen neemt de regie op zich. Najaar 2014, De rolverdeling is bekend en we starten met oefenen.


December 2014, Romke legt wegens omstandigheden zijn rol als regisseur neer.


De feestdagen staan voor de deur, we hebben nog een paar maanden, als we niet snel een nieuwe regisseur vinden kunnen we niet spelen....  Vinden we op tijd iemand die samen met ons dit avontuur aan wil gaan?


We zullen u niet langer in spanning houden.. Het antwoord is Ja! Regina Visser zal vanaf begin januari de regisseur van het stuk Andorra zijn, dat we in maart op de planken zetten.


Andorra, een stuk over een klein, niet bestaand land. Dit onschuldige land is het decor voor een moralistisch stuk over rassenhaat en discriminatie.


We houden u op de hoogte van de vorderingen! Volg ons ook op Facebook en Twitter.


Rest ons nog u hele fijne feestdagen toe te wensen en we hopen u in het nieuwe jaar te begroeten.


Novemeber 2014


It Moat Kinne komt in 2015 met Andorra


Maart 2014


Op 4 maart kregen wij het droevige bericht van het overlijden van ons lid Hieke Kooistra. Hieke was vanaf dag één lid van onze vereniging en genoot ieder jaar volop. We wensen Hieke haar kinderen, familie en iedereen die op wat van manier dan ook van Hieke hield veel sterkte bij het verwerken van dit verdriet en gemis. Wij als toneelvereniging hielden ook van Hieke en we zullen veel herinneringen aan haar koesteren. “It Moat Kinne” 4 maart 2014


Februari 2014


Op 15 februari heeft “It Moat Kinne” alweer de laatste voorstelling van Broek-Loose op de planken gebracht. We kunnen weer terugzien op een prima reeks voorstellingen, met veel positieve reacties. We willen u dan ook via deze weg bedanken voor uw belangstelling en hopen u volgend jaar weer terug te zien. Nieuws over volgend seizoen kunt u in augustus/september weer lezen op deze site, of natuurlijk via Facebook en Twitter. Nu nog op naar een ledenvergadering om het seizoen af te sluiten en dan genieten van de zomer periode. Graag tot ziens, “It Moat Kinne”


Februari 2014


Beste mensen allemaal weer heel erg bedankt voor uw belangstelling voor onze vereniging en het stuk Broek-Loose. Terwijl we nog volop in de voorstellingen zitten, zijn we inmiddels volledig UITVERKOCHT! Bedankt, en mocht u nog langskomen bij Broek-Loose dan wensen we u alvast een gezellige avond. It Moat Kinne februari 2014


Februari 2014


Vrijdag 31 januari ging voor een volle zaal Broek-loose in première. Natuurlijk altijd een erg spannend moment, wat vindt de pers, maar vooral hoe zal het door ons publiek worden ontvangen. Maar wederom mogen we als vereniging trots zijn op wat er op de planken is gebracht en is het door ons publiek enorm hoog gewaardeerd. Vooral de combinatie van film en toneel die prachtig in elkaar overvloeien spreekt het publiek aan. En dan nog de waardering van veel nieuwe en vooral jonge spelers in combinatie met de ervaren spelers, want na het 25 jarig jubileum zijn er namelijk een aantal leden die vanaf dag 1 betrokken waren bij de vereniging gestopt om na 25 jaar plaats voor onze jeugd te maken. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe enthousiast deze jeugd is en de traditie van “It Moat Kinne” in stand houdt. Al met al een prima eerste weekend van Broek-Loose, en met veel vertrouwen op naar de volgende uitvoeringen. Wilt u er ook nog bij zijn? Wees er dan snel bij, er zijn nog enkele kaarten voor 14 en 15 februari beschikbaar!


Januari 2014


Een week voor de première!  De eerste vier avonden zijn al uitverkocht en ook de extra avonden lopen goed. De generale repetitie hebben we 25 januari gespeeld voor familie en vrijwilligers, heel erg spannend om voor het eerst publiek in de zaal te hebben. Maar we hebben ervan genoten, en kunnen terug zien op een mooie en goede generale repetitie. Deze laatste week zetten we de puntjes op de i en dan zijn we vrijdag 31 januari helemaal klaar voor de première. Er zijn nog kaarten te krijgen voor 14 en 15 februari, wees er snel bij!  Hopelijk tot ziens bij Broek-Loose!


Januari 2014


31 januari 1, 7 en 8 februari uitverkocht! Extra voorstellingen op 14 en 15 februari kaarten nu in de verkoop!


Januari 2014


It Moat Kinne wil iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen! Over een aantal weken moeten we klaar zijn om het stuk Broek-loose op te kunnen voeren. Heel spannend allemaal want het stuk is zelf geschreven gebaseerd op de film Footloose. Nog nooit eerder gespeeld op een toneelpodium! We zijn al maanden bezig om alles klaar te krijgen voor de première en nu die datum in zicht komt, begint het steeds meer te kriebelen! We hebben er zin in! We hopen u/jou te zien op één van de speelavonden. Kaarten zijn te bestellen via deze site.


Januari 2014


De kaartverkoop van Broek-Loose is gestart. Kaarten uitsluitend via deze website. Kaarten € 14,00 inclusief service kosten.


November 2013


We zijn weer los! Na het succes van ons jubileumstuk Johnny Cash hebben we de Rockabillykleding weer in de kast gelegd en de Cowboylaarzen eruit gehaald! Ons nieuwe stuk heeft namelijk een countrytintje.

We zullen u eerst eens wat vertellen over het nieuwe stuk;

Naar aanleiding van de film Footloose zijn we bezig gegaan met een toneelbewerking van deze film. In deze film komt een tiener vanuit de grote stad naar een klein plattelandsdorpje om bij zijn oom en tante in te trekken. Na het overlijden van zijn moeder moet hij op zoek naar een nieuwe invulling van zijn leven. Dat blijkt lastig te zijn want zo’n stil en – toch wel- streng dorp is heel wat anders dan een bruisende stad.

Broeksterwâld is net zo’n plattelandsdorpje en daarom hebben we het verhaal hierheen gebracht! Daarom ook een bewerking op de naam. Niet Footloose maar… Broek-Loose!!

Inmiddels zijn we al druk bezig met het stuk. Er zijn filmopnames gemaakt op verschillende plaatsen in het dorp, de oefenavonden lopen goed en om het countrygevoel te krijgen zijn we druk aan het oefenen op een line-dance! Dat is nog best lastig blijkt wel…

Dit alles gebeurd onder het toeziend oog van onze nieuwe regisseur Tiffany van der Wal- Boersma.

We hebben veel plezier met de aanloop naar de speelavonden en hopen dat u straks net zo enthousiast bent!


De speelavonden zijn: 31 januari, 1 februari, 7 februari en 8 februari.

De online kaartverkoop start begin januari, let op: kaarten komen niet meer in de voorverkoop.


Volg ons ook op Facebook en Twitter voor de laatste updates.


Juni 2013


Na een enorm druk seizoen, en na een afsluitende ledenvergadering gaan onze leden eerst genieten van een welverdiende zomervakantie. We hopen u ook volgend jaar graag weer te ontmoeten bij ............?


April 2013


Vanwege de enorme belangstelling van Johnny Cash heeft de toneelvereniging It Moat Kinne nog een keer voor een volle lawei in Drachten op de planken gestaan met Johnny Cash (walk The Line). Een mooiere afsluiting van het 25 jarige bestaan van de vereniging konden we ons dan ook niet wensen. Bij deze willen we u dan ook bedanken voor de grote complimenten, recensies, applaus enz. Zonder uw komst zou dit succes er nooit zijn geweest, BEDANKT!


April 2013


Op zaterdag 6 april heeft Toanielferiening "It Moat Kinne “ uit Broeksterwâld/ de Falom haar 25 jarig jubileum gevierd. Dit gebeurde allemaal in het prachtig mooi verbouwde  dorpshuis “de Pipegael” in Broeksterwâld. Nadat zij 8 keer, met groot succes de voorstelling “Johnny Cash” voor het voetlicht brachten, was het nu aan henzelf toe. Gelijktijdig waren er ook 7 leden die het 25 jarig jubileum vierden binnen de toneelvereniging. Deze leden zijn vanaf het begin lid van de vereniging geweest en hebben zich al die jaren ingezet voor toneel in Broeksterwâld/ de Falom. Vera Woudstra,  Rommy Visser ,Joke IJsinga, Hieke Kooistra, Sita Visser, Antsje Soepboer en Sake van der Wal, werden daarom even in het zonnetje gezet. Zij kregen een prachtige spiegel met logo en tekst ( want toneel is ook het publiek een spiegel voorhouden) en een envelop met inhoud. Uit naam van het STAFF, heeft Iebe Bouma de jubilarissen gehuldigd met een oorkonde en een zilveren speldje, en Cor Feddema, voorzitter van de vereniging, heeft een oorkonde in ontvangst genomen voor de vereniging. Daarna was er een groot feest,  met alle leden, oud leden, gastspelers en medewerkers. De band “Exposure” kon de stemming er goed in krijgen en het bleef nog lang onrustig in Broeksterwâld.


Maart 2013


Nu te koop de cd met alle liedjes uit het theater spektakel Walk The Line (Johnny Cash) Ook zo genoten van de muziek tijdens het toneelstuk van Johnny Cash? Bestel dan via de webshop van DME Records voor maar slechts 10 euro de cd met alle liedjes uit het stuk!! Klik HIER om naar de webshop te gaan. Een voorproefje van de cd kunt u HIER beluisteren via YouTube.


Maart 2013


JOHNNY CASH op 20 april in de Lawei. We zijn nog maar amper los of alle voorstellingen in Broeksterwâld zijn al uitverkocht. Daarom is er door de vereniging besloten om nog een extra voorstelling te plannen, en wel op 20 april 2013 in de Lawei Drachten Mocht u de voorstelling ook nog graag willen zien, maar nog geen kaarten weten te bemachtigen? Bestel dan HIER uw kaarten voor 20 april in de Lawei.


Maart 2013


De kop is eraf, Johnny Cash heeft de deuren in het dorpshuis in Broeksterwâld geopend. Op 1 maart was het dan eindelijk zover, en ging Johnny Cash na een lange oefen periode, en een goede generale in première. Altijd erg spannend natuurlijk, want hoe zal het vallen bij het publiek. Iedereen was erg gespannen, want nu moest het gebeuren. Maar toen even na achten het Friese Volkslied had geklonken gingen alle remmen los, en kon het avontuur beginnen. Het werd een groot spektakel, en het draaide als een trein. En wat voor ons erg belangrijk is dat het door het publiek enorm werd gewaardeerd, ja men was erg te spreken over het levensverhaal van Johnny Cash. Er gebeurd erg veel op het toneel, met veel muziek, zang en meerdere technische hoogstandjes. De première heeft ons veel vertrouwen gegeven waar we mee verder kunnen. Wij hebben enorme zin in de verdere voorstellingen, U ook?


Februari 2013


Nieuws artikel uit het Nieuwsblad van Noordoost-Friesland over Jhonny Cash in Broeksterwâld. Lees het HIER!


Februari 2013


Vanwege de enorme belangstelling voor Johnny Cash zijn er door It Moat Kinne extra voorstellingen gepland. Op dit moment zijn 1, 2, 8 en 9 maart uitverkocht. 15 en 16 maart zijn er in eerste instantie bijgekomen, maar ook deze 2 datums beginnen behoorlijk vol te lopen. Daarom is er besloten om ook 23 maart als extra voorstelling in te plannen. Wilt u er ook nog bij zijn? Bestel dan snel uw kaarten HIER!


Februari 2013


Dinsdagavond 5 februari om 19.00 uur was de start van de kaartverkoop van Johnny Cash. Dat Johnny Cash nog steeds enorm populair is bleek wel tijdens de kaartverkoop. De foyer van de Pipegael stond om 19.00 uur helemaal vol met belangstellenden. Als toneelvereniging hadden we net een nieuw kaartsysteem aangeschaft, waarbij men thuis zelf de kaarten online kan bestellen en printen. Het systeem waar we gebruik van maken is van Ticketscript, dit is de nummer 1 ticket verkoper in de wereld. Hiermee hebben we een vertrouwd, eerlijk en veilig systeem voor de kaartverkoop binnengehaald en natuurlijk helemaal van deze tijd. Achteraf hadden we in het voor al vast wat kaarten uit moeten printen, zodat de wachttijd wat minder lang was geweest. Maar achteraf weten we het natuurlijk allemaal wel, en bovendien hadden we geen rekening gehouden met deze enorme belangstelling. Mocht ook u wat te lang in de rij hebben gestaan, dan onze excuses voor het ongemak. Maar natuurlijk zijn we wel enorm blij en verast door deze belangstelling, en loopt de kaartverkoop fantastisch. Op het moment van dit schrijven (6 febr. 14.00 uur) is 9 maart al volledig uitverkocht, en gaan ook de andere avonden als het spoor. Dus wilt u er ook bij zijn? Bestel dan snel uw kaarten voor Johnny Cash!! BESTEL


December 2012


Gastspeler Albert Visser over Johnny Cash (Walk The Line)


In de vijfentwintig jaar dat ik Broeksterwoude woonde en ook in de jaren daarna heb ik altijd flink genoten van de toneelstukken  die er ieder jaar worden uitgevoerd door toneelvereniging it Moat Kinne. Ik heb altijd grote bewondering gehad voor de professionele wijze waarop  de stukken werden voorbereid en uiteindelijk uitgevoerd.


Toen ik begin dit jaar werd benaderd om mee te spelen als gastmuzikant en gastspeler in het levensverhaal van Johnny Cash, hoefde ik hier dan ook niet lang over na te denken.


Al snel deed het probleem zich voor dat de beoogd hoofdrolspeler zich terugtrok en we op zoek moesten naar een slaggitarist die zowel de Friese taal machtig was en daarnaast affiniteit had met de muziek van Johnny Cash. Gelukkig was deze snel gevonden in de persoon van Ivo Poelsma die direct enthousiast reageerde toen hij gevraagd werd. Naast Ivo werden voor de verdere invulling van de band Jacob Toonstra voor het slagwerk en Jan Albert Abma voor de contrabas gevraagd en met hun instemming is de band nu compleet. Tiffany voegt met haar rol en zang als June Carter iets moois toe. Met elkaar een goede groep muzikanten met wie het gezellig repeteren is en waarin iedereen er op uit is om een goed stuk muziek te laten horen dat aan alle kanten staat als een huis. Bijzonder is de bijdrage van Silke die op zo’n jonge leeftijd de rol van de jonge June Carter neer gaat zetten.


Begin September zijn we onder leiding van Sake en Tiffany van der Wal van start gegaan en we repeteren inmiddels twee keer per week. Dit is erg leuk om te doen en geeft een kick als je het met sprongen voor uit ziet gaan en de mensen lekker in hun rol zitten.  Je ziet het stuk steeds meer vorm krijgen. Ook doordat we al bezig zijn met kostuums, decor, licht, geluid en make-up. Alles valt langzamerhand op zijn plek  en iedereen is even enthousiast en betrokken bij deze enorme klus en uitdaging.


Ik kijk er naar uit om dit bijzondere stuk Walk the line in Maart mede te mogen vertolken met een groep mensen die allemaal een even grote inzet vertonen om iets moois neer te zetten!


Groet, Albert Visser.


Oktober 2012


De kaartverkoop van “Walk the line” start op 5 februari vanaf 19.00 uur in het dorpshuis van Broeksterwâld. Vanaf 6 februari telefonisch en online


Oktober 2012


Het ontstaan van het toneelstuk “Walk the line”


voorjaar 2012, als commissie die het op zich nam om te zoeken naar een  jubileumstuk , zitten we bij elkaar, Sake Rommy en Antsje, nadenkend over wat we op de planken zullen brengen ter ere van het 25 jarig jubileum van de vereniging. Het was een enorme klus, maar we zijn eruit gekomen! Na het zien van de film Walk The Line, het levensverhaal van de beroemde zanger Johnny Cash, waren we er alle drie van overtuigd dat dit het moest worden. Maar ja, een film is nog geen toneelstuk, dus moest het bewerkt en geschikt worden gemaakt voor toneel. Tiffany en Antsje hebben zich hier voorzichtig aan gewaagd, en de samenwerking ging zo goed dat er in relatief korte tijd een toneelstuk op papier stond. Het is een verhaal dat ook vandaag de dag, nog heel actueel is.


Er zijn diverse talenten programma’s op tv, en velen willen later graag een beroemde zanger(es) of danser(es) worden.


Maar is dat leventje nu wel echt zo mooi als het lijkt? Kan iedereen altijd die hoge verwachtingen waarmaken? En dan al die verleidingen, zoals alcohol en drugs, om het maar langer vol te kunnen houden. De pers, die altijd achter je aanzit, om maar elk schandaaltje uit te vergroten en vast te leggen. En dan nog de prestatiedruk, enz.


In het levensverhaal van Johnny Cash, komt het allemaal aan de orde. Groot succes, maar ook groot verdriet! Verleidingen en eenzaamheid. Maar ook hoe hij op het randje van zijn leven balanceerde, en alles overwinnen kon, omdat hij de liefde van zijn leven vond!


Augustus 2012


De rolverdeling van Johnny Cash is bijna rond. Het was een enorme klus maar de voorbereidingen van het nieuwe seizoen zijn bijna rond. It Moat Kinne zal flink uitpakken tijdens het 25 jarig jubileum met het spektakel stuk Johnny Cash. In het door de vereniging zelf geschreven stuk moesten bijna 50 rollen worden verdeeld, waarvan er ook nog een aantal ervaren muzikanten moesten worden gezocht. Maar zo als het nu lijkt is het bijna rond, en kan er na de vakantie worden begonnen met repeteren.


Juli 2012


Ondanks de vakantie periode is It Moat Kinne al weer volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe (jubileum) seizoen.


Juni 2012


Onder luid applaus werd kooiboys voor de laatste keer afgesloten in de teatertún in Rijs. Het was een drukke dag, zeker voor de bouwploeg die al vroeg uit de veren waren, en op weg naar Rijs. Gelukkig was het zomers weer, wat het geheel ook een stuk prettiger maakt bij het bouwen. Het was al met al wel een hele klus voor één uitvoering, maar gezien de reacties van het publiek was het allemaal wel de moeite waard.


Mei 2012


De online kaartverkoop voor 2 juni is gestopt! Bestel uw kaarten voor 2 juni alleen nog  telefonisch op nummer 06-25546712 of aan de kassa bij de teatertún (2 juni vanaf 20.00 uur)


(Openluchttheater Teatertún te Rijs Enkhuizerlaan 8, 8572 WK Rijs)


April 2012


U kunt uw kaarten voor 2 juni in Rijs bestellen tot uiterlijk 30 mei via deze site. Vanaf 30 mei alleen nog kaarten verkrijgbaar op nummer 06-25546712 Deze kaarten dienen op 2 juni aan de kassa in de teatetún te worden afgerekend, waar ze dan uiteraard ook voor u klaar liggen!


April 2012


op zoek naar Johnny Cash


Toneelvereniging “it moat kinne” uit Broeksterwâld, bestaat volgend jaar 25 jaar en hebben ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal theaterstuk geschreven over het leven van de legendarische Johnny Cash!

Door omstandigheden moet echter de hoofdrolspeler afzien van zijn rol en nu zijn wij op zoek naar een nieuwe Johnny Cash.


Wie wil met ons deze uitdaging aangaan?


Je moet natuurlijk goed kunnen zingen, acteren en gitaar spelen!

Ook zijn we nog op zoek naar een contrabas speler!

Heb je ambities en wil je een aandeel in dit bijzonder muziek/ theater spektakel? Geef je dan op voor de auditie op woensdag 11 april 2012 in “de Pipegael” in Broeksterwâld, via de contact pagina, of ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur op telnr: 0511 424061


Feruari 2012


It Moat Kinne met Kooibys op tournee: Vanwege het enorme succes van Kooiboys gaat de vereniging de provincie in. Deze keer zal het stuk in de openlucht plaats vinden, in de Teatertún in Rijs (Gaasterland). De voorstelling is op zaterdagavond 2 juni aanvang 21.30 uur. De teatertún is open vanaf 20.30 uur. Wilt u Kooiboys nog graag een keer zien, of moet u het nog zien? Twijfel dan niet en bestel direct hier uw kaarten online, zodat u er ook bij kunt zijn in de prachtige teatertún te Rijs. (www.teatertun.nl ) TIP: wist u dat je in Gaasterland ook heerlijk kunt kamperen? Combineer uw bezoek aan Kooiboys met een heerlijk weekendje weg op een van de mooie campings in de omgeving.


(Openluchttheater Teatertún te Rijs Enkhuizerlaan 8, 8572 WK Rijs)


Feruari 2012


Vanwege de enorme aanvraag van kaarten is er wederom een extra voorstelling van Kooiboys bijgekomen op 18 februari


Feruari 2012


It Moat Kinne beleeft geweldige première op 3 februari. Voor een dik uitverkochte zaal was er afgelopen vrijdagavond 3 februari de première van Kooiboys. De reacties en recensies waren overweldigend, en boven verwachting. Het toneelspel in combinatie met de live muziek zorgt voor veel waardering bij het publiek. We zijn dan ook trots op al deze reacties, en vol goede moed voor de voorstellingen die nog gaan komen.  


Januari 2012


It Moat Kinne klaar voor de generale repetitie. Afgelopen donderdag 26 januari heeft de toneelvereniging één van de laatste repetities afgewerkt. Nu op naar de generale repetitie op zaterdag 28 januari. Wij zijn er klaar voor, en hebben er zin in, U ook!!


Januari 2012


De kaartverkoop van Kooiboys gaat razendsnel. De 4 geplande uitvoeringen zijn nagenoeg uitverkocht, en daarom is er besloten om een extra voorstelling in te plannen. Deze voorstelling zal worden uitgevoerd op 17 februari. Dus nog geen kaarten, wees er dan snel bij, en bestel HIER uw kaarten, zodat je er ook bij kunt zijn!


Januari 2012


It Moat Kinne ligt op koers. Om u al vast wat sfeer te laten proeven, kijk HIER de fotocollage van een van de repetities.


Januari 2012


Het fluitsignaal is gegeven, en de aftrap is genomen. De kaartverkoop is op 10 januari om 19.00 uur losgegaan in het dorpshuis van Broeksterwâld. Een groot succes, en veel kaarten zijn de deur uitgegaan. Moet u ook nog uw kaarten bestellen? Wacht dan niet langer en bestel uw kaarten HIER online zodat ook u erbij kan zijn tijdens een van de voorstellingen van Kooiboys!


Januari 2012


De technische mensen van het licht en geluid zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Er zijn weer meters en meters kabels de lucht ingegaan, om Kooiboys straks weer zo mooi mogelijk uit te lichten. Uiteraard ook voor het geluid zijn er weer heel wat kabels uitgerold. Er kan dan nu ook volop met licht en geluid worden geoefend, uiteraard ook voor de band erg prettig dat het geluid nu optimaal kan worden gebruikt.


December 2011


De schminksters van de toneelvereniging zijn weer helemaal bijgespijkerd, en hebben een prachtige en verfrissende cursus gevolgd. Want ook hierin staat de techniek natuurlijk niet stil, en zijn er zoveel nieuwe ontwikkelingen bijgekomen.


December 2011


Binnenkort start de kaartverkoop van Kooiboys. Op dinsdag 10 januari vanaf 19.00 uur start de verkoop in het dorpshuis van Broeksterwâld. Vanaf 11 januari kunt u ook kaarten online bestellen via deze site.


December 2011


Ook is de band die dit jaar het stuk live zal begeleiden  compleet. Ze zijn dan ook al druk aan het repeteren. Er is een leuk repertoire uitgezocht van bestaande nummers, maar er worden ook ter plekke muziekstukken gemaakt, en ingestudeerd. De band bespeeld o.a. Verschillende gitaren, drums en ook is er een mondharmonica. Voor de spelers is het ook prettig dat de band mee repeteert, zodat ze goed leren om op elkaar in te spelen.  


November 2011


De decorbouwers van de toneelvereniging zijn druk doende om het decor van Kooiboys in elkaar te spijkeren. Dit jaar geen mooi nieuw hout, maar oude planken van Doetje winkeltsje haar dak, en van het oude hokje van café de Bruin (nu fam. van der Sluys) Planken met een eigen verhaal, en nu ingezet voor het nieuwe stuk. Alles moet scheef en roestig, dus liggen er ook onderdelen in een zouthoop te roesten. als de planken praten konden……… Er wordt hard gewerkt, al hoe koud het ook is, de mannen gaan door. Maar nu is er toch maar een kacheltje bij aangezet. ook wel zo gezellig want dat is het zeker. het meeste van het decor willen ze in de kerstvakantie in het dorpshuis hebben. De eerste onderdelen zijn inmiddels al aanwezig, en hier wordt al druk mee geoefend. ook de eerste attributen die door de decor bouwers zijn gemaakt moeten al weer worden gerepareerd, want het gaat soms ruig met de Kooiboys. Maar voor de decor bouwers is dit geen probleem, ze timmeren alles weer in elkaar. We zullen in februari zien wat ze er van hebben gemaakt!


Oktober 2011


“It Moat Kinne” ligt mooi op schema met de repetities van Kooiboys. Er wordt veel gelachen, maar ook keihard gewerkt om er voor u weer een fijne toneelvoorstelling van te maken.


September 2011


Uitvoering's data 2012 bekend. “It Moat Kinne”zal KooiBoys op de volgende data op de planken brengen: 3, 4, 10 en 11 februari noteer ze vast in uw agenda, zodat u erbij kan zijn!


September 2011


Met trots presenteert “It Moat Kinne” de vernieuwde website. De tijd staat niet stil, en vooral op de digitale snelweg gaan de ontwikkelingen razendsnel. It Moat Kinne wil niet geheel achterblijven, daarom onze vernieuwde website in een nieuw jasje, en met digitale ontwikkelingen zoals o.a. de volgpaginas hyves en twitter. Ook binnenkort de mogelijkheid voor het online bestellen voor uw toegangskaarten. De vernieuwde site is nog wel volop in ontwikkeling, en kan dus nog worden aangepast. Hopelijk zult u met veel plezier door de site bladeren.  


Augustus 2011


It Moat Kinne komt met nieuws over het nieuw te spelen stuk voor het seizoen 2011 / 2012 . Voor dit seizoen is de keuze gevallen op KooiBoys een stuk van theatergezelschap Vis à Vis.Twee boerenzonen zijn het magere, maar vooral saaie bestaan met de koeien zat. Ze hebben hun halve leven opgeofferd aan het bedrijf van hun zeer dominante vader en hem in de waan gelaten dat ze zijn bedrijf zullen voortzetten. Met pa op het sterfbed worden als voorschot op de erfenis de koeien heimelijk verkocht zodat ze vervolgens hun droom kunnen realiseren. Wanneer de jongens de kist van pa te grave dragen, blijkt er nog leven in te zitten. In paniek besluiten ze pa terug te leggen in zijn bedstede en de schijn op te houden dat zijn bedrijf nog volop in bloei en in goede handen is. Als dan ook nog eens Jet - de verloren zus - na lange tijd weer bij haar ouderlijk huis op de stoep staat, wurmen de jongens zich in een wel heel benarde situatie. De gebeurtenissen stevenen onontkoombaar af op een dramatisch en dolkomisch hoogtepunt.

 

  


De gouden Swipe 2019